Az élesztőt 1 dl cukros, langyos tejben elmorzsolom, tetejét megszórom liszttel, felfuttatom, akkor jó, ha az egész hab már. A lisztet tálba teszem és a hozzávalókból géppel közepesen lágy tésztát dagasztok.
A végén pár keveréssel a jól megmosott mazsolát is belekeverem. Letakarom, a tetejét megszórom liszttel, a duplájára kelesztem. Amikor megkelt deszkára borítom, két részre osztom a tésztát, majd mindkét részt 4 felé, és 4-4 rudat sodrok belőlük. Végüket összefogom és befonom. Zsírozott tepsibe teszem a kalácsokat és még itt is hagyom kelni fél órát. Tojássárgával lekenem, majd előre melegített sütőben, közepesnél kicsit erősebb hőmérsékleten szép aranybarnára sütöm.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.