Előkészítés: A rizst kiválogatjuk, megmossuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, a petrezselymet leöblítjük, és csokorba kötjük. A mazsolát megmossuk. A sárgarépákat vékonyan meghámozzuk, ha elég gyengék, akkor csak megsikáljuk. A zellert megtisztítjuk, megmossuk, citrommal bedörzsöljük.
Elkészítés: Fazékba 1 liter vizet engedünk, tűzhelyre tesszük, belerakjuk a tisztított vöröshagymát, kevés sót és a csokorba kötött zöldpetrezselymet. Amikor felforr, beleszórjuk a rizst, és 10-12 perc alatt puhára főzzük. Amíg a rizs fő, a mazsolára öntjük a bort, és mérsékelt tűzön néhány percig forraljuk. A megfőtt rizst leszűrjük, (a hagymát és a petrezselymet eltávolítjuk) lecsepegtetjük, a vajat és a mazsolát hozzákeverjük, tálalásig melegen tartjuk. A sárgarépát forrásba lévő víz gőzében (a mérettől függően) 10-15 percig puhítjuk. Közvetlenül a sütés előtt vékonyan (1-2 mm) felszeleteljük a zellert, és 180 C-os olajban kisütjük. Ügyeljük arra, hogy az egyszerre sütött zeller mennyisége, legfeljebb negyede, harmada legyen az olaj mennyiségéhez képest.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.