Előkészítés: A cukrozott narancshéjat apróra vágjuk. A citromot alaposan megmossuk, héját lereszeljük.
Elkészítés: A tejet a tejszínnel, a tojássárgájával, a cukorral, a vaníliás cukorral, a gyömbérrel és a citromhéjjal összekeverjük. A sütőt 160 fokra (gázsütő 1. fokozat) előmelegítjük. A formák aljára szórjuk – egyenlően elosztva - a vágott narancshéj felét, rátöltjük a krémet. A formákat forró vízzel teli tepsibe állítjuk (kb. kétharmadukig érjen a víz), és a sütőben kb. 30 percig gőzöljük. Tálaláskor megszórjuk a maradék narancshéjjal, melegen vagy hidegen tálaljuk.
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 437 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.