Előkészítés: A cukrozott narancshéjat apróra vágjuk. A citromot alaposan megmossuk, héját lereszeljük.
Elkészítés: A tejet a tejszínnel, a tojássárgájával, a cukorral, a vaníliás cukorral, a gyömbérrel és a citromhéjjal összekeverjük. A sütőt 160 fokra (gázsütő 1. fokozat) előmelegítjük. A formák aljára szórjuk – egyenlően elosztva - a vágott narancshéj felét, rátöltjük a krémet. A formákat forró vízzel teli tepsibe állítjuk (kb. kétharmadukig érjen a víz), és a sütőben kb. 30 percig gőzöljük. Tálaláskor megszórjuk a maradék narancshéjjal, melegen vagy hidegen tálaljuk.
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 437 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.