Az élesztőt futtassuk fel 1 dl langyos cukros tejben. Ezután a tojássárgáját keverjük össze a maradék langyos tejjel, az olajjal és a felfuttatott élesztővel.
A lisztet keverjük össze a sóval, tegyük hozzá az élesztős, tojásos elegyet, és dagasszuk be. Majd meleg helyen hagyjuk 1 órán át kelni.
Ezután borítsuk a megkelt tésztát lisztezett felületre, és nyújtsuk ki vékonyra, majd kenjük meg a sajtos-medvehagymás töltelékkel.
A sajtos töltelékhez a sajtot reszeljük le, majd adjuk hozzá a lágy margarint, a sót, az egész tojást és a medvehagymát. Keverjük alaposan össze. A vékonyra kinyújtott tésztára kanalazzuk rá a sajtos keveréket, majd egyenletesen kenjük meg vele a tésztát.
Ezután tekerjük fel, mint a bejglit, majd éles késsel vágjuk fel kb. másfél centis tekercsekre.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és helyezzük egymástól távolabb a felvágott tésztát, a vágott felük legyen felül, mintha kakaós csigát csinálnánk, és tenyérrel kicsit lapítsunk rajta, majd konyharuhával takarjuk le, és szobahőmérsékleten kelesszük még 20 percig. (Sütés közben meg fog nőni a tészta, ezért legyen közöttük elég távolság!)
Az újrakelesztett tészta tetejét kenjük le felvert tojással, és ízlés szerint szórjuk meg reszelt sajttal. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 25-30 perc alatt szép pirosra.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.