Elkészítés: A tésztához a zsiradékot gyorsan eldolgozom a többi hozzávalóval, majd a felét egy nagy tepsibe belerakom, a széleit a kezemmel eligazgatom, majd előmelegített 180 C fokos sütőben 12 perc alatt elősütöm.
Ez idő alatt a tölteléket elkészítem: az almákat megpucolom és lereszelem egy olyan tálba, amibe egy nagyobb szűrőt is beleteszek, hogy a levét könnyen ki tudjam nyomkodni (az almalevet megiszom, isteni). Hozzáadom az aszalványokat, a fahéjat és a citromhéjat, végül megszórom a cukrokkal és elkeverem a leszűrt meggyszemekkel.
Ezt a tölteléket halmozom az elősütött tésztára, majd elsimítom a tetejét, meghintem egy kevés zsemlemorzsával. Kinyújtom a tészta másik felét, ezt a sodrófa segítségével átemelem a töltelékre, a széleit eligazítom. Nedves kézzel a tetején a tojássárgáját elsimogatom, villával becsíkozom, és visszatolom a sütőbe, amíg szép barna nem lesz a teteje (kb. 35 perc).
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.