Előkészítés: Kivajazunk egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. A sütőt 200 C-fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A meggyet alaposan lecsepegtetjük.
Elkészítés: A margarint habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a tojásokkal, az étkezési keményítővel, a liszttel, a sütőporral. A kézi robotgép legmagasabb fokozatán 2 percig keverjük. A masszát a formába simítjuk, és a sütőben kb. 35 percig sütjük. Rácsra borítjuk, kihűtjük, és két lapra vágjuk. A krémhez az étkezési keményítőt elkeverjük 5-8 evőkanál hideg tejjel. A maradék tejet a cukorral felforraljuk, belekeverjük a keményítős tejet, és pár percig forraljuk. A krémet tálba öntjük, és kihűtjük. A krémez adjuk a margarint, a mandulát, a mandulalikőr, és a kézi robotgéppel habosra keverjük. A krém egyharmadát az alsó lapra simítjuk, rászórjuk a meggyet. Ráborítjuk a felső lapot, és a tortát körös-körül bevonjuk a maradék krémmel. Megszórjuk a mandulaforgáccsal, és tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 szelet: 384 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.