Előkészítés: Kivajazunk egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. A sütőt 200 C-fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A meggyet alaposan lecsepegtetjük.
Elkészítés: A margarint habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a tojásokkal, az étkezési keményítővel, a liszttel, a sütőporral. A kézi robotgép legmagasabb fokozatán 2 percig keverjük. A masszát a formába simítjuk, és a sütőben kb. 35 percig sütjük. Rácsra borítjuk, kihűtjük, és két lapra vágjuk. A krémhez az étkezési keményítőt elkeverjük 5-8 evőkanál hideg tejjel. A maradék tejet a cukorral felforraljuk, belekeverjük a keményítős tejet, és pár percig forraljuk. A krémet tálba öntjük, és kihűtjük. A krémez adjuk a margarint, a mandulát, a mandulalikőr, és a kézi robotgéppel habosra keverjük. A krém egyharmadát az alsó lapra simítjuk, rászórjuk a meggyet. Ráborítjuk a felső lapot, és a tortát körös-körül bevonjuk a maradék krémmel. Megszórjuk a mandulaforgáccsal, és tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 szelet: 384 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.