Elkészítés: Szokásos módon elkészítjük a palacsintákat: a lisztet, a tojást, a cukrot, pici sót és a szódabikarbónát a tejjel és az ásványvízzel csomómentesre keverjük, hogy viszonylag sűrű palacsintatésztát kapjunk. Én szoktam tenni bele olajat is, hogy ne ragadjon le. A palacsintákat megsütjük.
A meggybefőttet levével együtt felfőzzük a cukorral, majd a lisztet kikeverjük egy kis vízzel, és besűrítjük vele.
A palacsintákat megtöltjük úgy, hogy 4-5 szem meggy jusson 1-1 palacsintába, a szószt elkenjük a palacsintán, majd feltekerjük.
Egy jénai tálba jó szorosan sorbarakjuk őket.
A pudingport a cukorral és 8 evőkanál tejjel kikeverjük, közben a tejet felforraljuk. Amikor felforrt, levesszük a tűzről, beleöntjük a tejjel elkevert pudingport, majd visszatesszük a tűzre, és rotyogásig főzzük.
Még melegen a palacsintákra öntjük, és 1 éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap szépen lehet szeletelni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.