Elkészítés: A meggyet egy teflon edénybe tesszük, rácsurgatjuk a mézet és megszórjuk fahéjjal, majd pár percig forraljunk. Levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni.
A semifreddóhoz a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket kemény habbá verjük egy csipet sóval. A tojások sárgáját habosra verjük a cukorral és a vaníliarúd kikapart magjával. Ezután hozzáadunk 2 dl meleg tejet, és gőz fölött addig keverjük, míg krémes állagú nem lesz (én bátrabb szoktam lenni, direkt a tűzre teszem, ilyenkor vigyázni kell, nehogy rántottaszerű valami legyen a végeredmény).
Lehűtjük a krémet, majd belekeverjük a mascarponét, a tejfölt, a cherryt, ízlés szerint tehetünk még bele mézet, majd óvatosan belekeverjük a tojás fehérjét.
Egy kisebb püspökkenyérfomát fóliával kibélelünk (érdemes előtte kevés olajjal kikenni a formát, akkor nem fog csúszkálni a fólia), majd öntünk egy réteget a krémből. A maradék krémbe beletesszük a meggylekvár 3/4 részét, és csak pár mozdulattal elkeverjük, majd beleöntjük a formába. Tetejét összemorzsolt keksszel szórjuk (esetleg kissé elkeverjük).
Egy éjszakát pihentetjük a mélyhűtőben. Tálaláskor csokireszelékkel és maradék meggyel kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.