A tojássárgákat keverjük habosra 3 evőkanál kristálycukorral. A tojásfehérjéket verjük kemény habbá a maradék cukorral, majd fokozatosan keverjük hozzá a tojássárgás masszához. Ehhez a keverékhez adjuk hozzá az átszitált lisztet és a kakaót.
A piskótatésztát öntsük egy tepsibe, és tegyük előmelegített sütőbe.
Villanysütőben 185 °C-on, légkeveréses sütőben 175 °C-on, gázsütőben pedig hármas fokozaton süssük, 12-15 percig.
A befőtt levét szűrjük le, majd ezt egészítsük ki egy liter vízzel, és ízlésünk szerint édesítsük. Öntsünk le a léből egy keveset, ezt tegyük félre. A többit keverjük össze az étkezési keményítővel és főzzük sűrűre.
A krémet osszuk két részre. Az egyik felébe még forrón keverjük bele a kimagozott meggyet. A krém másik felét hagyjuk kihűlni, majd keverjük össze a vajjal.
A kihűlt piskótát locsoljuk meg a félretett befőttlével, kenjük meg előbb a meggyes, majd a vajas krémmel.
A tejszínt a habfixálóval verjük kemény habbá, majd kenjük a sütemény tetejére.
Végül díszítsük csokoládéforgáccsal.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.