Előkészítés: A szűzpecsenyét lehártyázzuk, majd a rostokkal párhuzamosan négy egyenlő darabra vágjuk. Az így kapott szeleteket vágási felületükre fektetjük, és a szálirányra párhuzamosan három részre osztva, majdnem végig vágjuk. Borssal és a gyömbérrel megszórjuk, a mézzel bedörzsöljük. Befonjuk a fonatot, aminek a végét hústűvel rögzítjük. Az így előkészített húsokat, sütés előtt 2-3 órát hűtőszekrényben érleljük. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, felszeleteljük. A petrezselymet leöblítjük, csokorba kötjük. A sütőt előmelegítjük 180ºC-ra (gázsütő 2. fokozat).
Elkészítés: A pácolt húsokat besózzuk. A felszeletelt zöldségeket, a babérlevelet, az egész borsot, a csokorba kötött zöldpetrezselymet tepsibe tesszük, ráhelyezzük a húsfonatokat, meglocsoljuk az olajjal. Kevés vizet (kb. 1 dl) öntünk alá, és a sütőben, többször locsolgatva készre sütjük. Ha szükséges a vizet pótoljuk. A megsült húsokat a tepsiből kiemeljük, tálalásig melegen tartjuk. A visszamaradt anyagokat lepirítjuk, a tejszínnel felöntjük, hozzáadjuk a brandyt, ha szükséges sóval ízesítjük, rövid ideig forraljuk, majd leszűrjük. A húsokat előmelegített tányérokra helyezzük, a hozzá illő köretekkel és a forró mártással tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.