Elkészítés: A csirkemellet csíkokra vágom, ízesítem sóval, borssal és pici tárkonnyal. Egy lábasban olajat hevítek, és alacsony tűzön puhulásig sütöm a húsokat. Ezután ráöntök kb. 1-2 evőkanál mézet, és ezzel kevergetem tovább. Fedő alatt kb. 20 percig párolom, hogy az ízek összefőjenek.
A szószhoz 2,5 dl tejet elkeverek 1 teáskanál fahéjjal. Felforralom, majd hozzáadom a tojássárgákat, és habverővel simára dolgozom. Hozzáadom a 8 dkg cukrot, egyneműsítem, majd a végén 1 evőkanál lisztet adok hozzá, elkeverem. Az elkészített szószt vízgőz fölött sűrítem.
A szósz elkészültével tálalok. Az édes csirkéhez rizs vagy barnarizs illik.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.