Elkészítés: 1) Ledaráljuk a kekszet, majd hozzáadjuk a 8 dkg olvasztott vajat és összedolgozzuk. Az így kapot masszát egy kerek, kapcsos tortaforma aljába simítjuk, és előmelegitett sütőben 180 fokon 8-10 perc alatt elősütjük.
2) A tejet a vaníliás cukorral feltesszük a tűzhelyre melegedni. Közben a tojásokat szétválasztjuk, és a sárgákat a barna cukorral habosra keverjük. Adagolunk hozzá a melegedő tejből, és tovább kevergetjük. Fokozatosan hozzáadjuk a búzadarát, és megint adagolunk kicsit a melegedő tejből. Végül az egész masszát hozzáadjuk a melegedő tejhez, és folyamatos keverés mellett besűritjük a tejbegrízt.
3) A besűrűsödött grízt levesszük a tűzről, majd hozzáadjuk a citrom héját és az 1 evőkanál olvasztott vajat. Ezt követően beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjéket is.
4) A kekszes tortaalapot és a tejbegrízt szobahőmérsékletűre hűtjük. Közben a 2 db almát meghámozzuk, félbevágjuk, kicsumázzuk, és vékony gerezdekre szeleteljük.
5) A kihűlt tortaalapot meglocsoljuk mézzel, ráfektetünk 1 db alma vékony gerezdjeit, amit megszőrunk fahéjjal. A mézes-fahéjas almarétegen ezután elsimítjuk a tejbegrízt. Ekkor egy újabb réteg alma következik, amit ismét meglocsolunk mézzel és megszórunk fahéjjal.
6) A tortat 180 fokra előmelegitett sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük (tűpróbával ellenőrizzük). A kész tortát szobahőmérsékletűre hűtjük, majd tálalás előtt néhány órára hűtőszekrénybe tesszük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.