Elkészítés: A tészta hozzávalóit a készítés előtt 2 órával szobahőmérsékleten tároljuk. Kevés cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd hozzáadjuk a többi hozzávalóhoz, és jól összedolgozzuk (körülbelül 1/4 óra), majd letakarva, meleg helyen a kétszeresére kelesztjük.
Lisztezett deszkán 6 egyenlő részre osztjuk a tésztát, egyenlő vastagságú és hosszúságú hengerekké sodorjuk és megfonjuk. Vajjal kikent, liszttel beszórt tepsire rakjuk, és tejjel lekenjük a tetejét. 175 Celsius-fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. (A jobb eredmény eléréséhez egy vízzel teli tálat teszünk a kalács mellé a sütőbe.)
A töltelékhez a meggyet leszűrjük, és a levét a cukor felével, illetve a pudingporral felfőzzük. Beletesszük a meggyet, és hagyjuk kihűlni.
A tejszínt felverjük és elfelezzük. A krémsajtot simára keverjük a mézzel, és hozzátesszük a hab felét.
A csokoládét felolvasztjuk, és összekeverjük a hab másik felével.
A tejet felmelegítjük, és feloldjuk benne a megmaradt cukrot. A teljesen kihűlt kalácsot feldaraboljuk, és a cukros tejbe mártjuk.
Összeállítás: kalács-puding-kalács-mézes krémsajt-kalács-csokis tejszín.
Néhány órát hagyjuk hűvösben érni, majd tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.