Elkészítés: A liszt felét egy mély tálba öntjük, hozzáadjuk a porcukrot, a szódabikarbónát, a fűszereket, és ha mindezt jól elkevertük, beledolgozzuk a puha margarint, a mézet és a tojást. A liszt másik felét kis adagokban gyúrjuk a masszába. Ezután legalább 6-12 órán át pihentetjük a tésztát, de legjobb egy éjszakára hűtőbe tenni.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk, ne hagyjuk a tésztát nagyon vastagra, mert sülés közben megdagad. Kivágjuk a ház elemeit (1 db alap, 2 db oldalfal, 1-1 eleje ill. hátulja, 2 db tető, ha marad még tésztánk, csinálhatunk kis rudakat belőle farakásnak, vagy kerítést, lakókat a házba).
Kikent, lisztezett sütőlemezen középmeleg sütőben megsütjük. Gyúrótáblán illetve egyenes felületen kihűtjük a ház elemeit. Miután kihűlt, egy teflon serpenyőben kristálycukrot olvasztunk, amivel az elemeket ragasztjuk egymáshoz. Gyorsan kell dolgozni vele, mert hamar megszilárdul. A ház elemeit a forró cukorba mártjuk, és egymáshoz illesztjük őket.
Ha áll a házunk, jöhet a díszítés. 2 tojásfehérjét kemény habbá verünk 40 dkg porcukorral, és tetszés szerint díszítjük vele a házunkat.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.