Verjük keményre a tojásfehérjéket a citromlével. Evőkanalanként dolgozzuk bele a nádcukrot, és verjük tovább addig, amíg sűrű, fényes masszát nem kapunk. Ezután óvatos mozdulatokkal forgassuk bele a száraz serpenyőben megpirított, durvára vágott mogyorót.
Kanalazzunk a masszából 8 db, egyforma méretű halmot sütőpapírral bélelt sütőtálcába, és képezzünk mindegyik közepén egy kisebb mélyedést. Süssük a pavlovákat a 140 fokra előmelegített sütőben kb. 75 percig. Ezután kapcsoljuk ki a készüléket, félig nyissuk ki az ajtaját, és hagyjuk benne kihűlni a sütiket.
A kompóthoz kis lángon melegítsük meg a megtisztított szedret a nádcukorral, a citrom kifacsart levével és az őrölt fahéjjal. Akkor jó, ha a cukor teljesen megolvadt. Azután közepes lángon, lefedve főzzük 3 percig, amíg a gyümölcsszemek kissé össze nem esnek. Ügyeljünk rá, hogy ne főjenek szét!
Halmozzuk a pavlovák közepébe a kemény habbá vert tejszínt, és kanalazzunk rá 1 ek kompótot. A többi kompótot külön kínáljuk hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.