Elkészítés: Az élesztőt felfuttatjuk 1 evőkanál porcukorral elkevert langyos tejben. A liszthez hozzáadjuk a többi összetevőt, végül az élesztőt annyi tejjel, hogy lágy tésztát kapjunk. Kb. fél órára lefedjük, kelesztjük.
Ha a tészta megkelt, lisztezett deszkán kb. fél centi vastagra nyújtjuk, s 5x5 cm-es kockákat vágunk. Mindegyikre 1-1 púpos teáskanálnyi mogyorókrémet teszünk, majd összehajtogatjuk. Apró kis csomagokat kapunk, melyet kis tepsibe helyezünk úgy, hogy a szélek alul legyenek.
175 °C-on sütjük, nem előmelegített sütőben, hogy még keljen a bukta.
Mikor már majdnem megsült, cukorsziruppal meglocsoljuk a buktákat, hogy szép fényesek legyenek: kb. 0,5-1 dl vizet felforralunk mikróban, s 4-5 evőkanál cukrot belekeverünk, ha kell, még tovább melegítjük, hogy a cukor elolvadjon.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.