A porcukrot tegyük bele egy keverőtálba, majd adjuk hozzá az egész tojásokat, és robotgéppel keverjük jó habosra.
A lisztet keverjük össze a sütőporral, a kakaóval, és egy csipet sóval, majd szitáljuk hozzá a cukros tojáshabhoz. Ezután fakanállal forgassuk össze, majd adjuk hozzá a darál mogyorót, és óvatosan szintén forgassuk össze.
A tortaformát zsírozzuk, és lisztezzük ki, majd egyenletesen öntsük bele a masszát. (ízlés szerint sütőpapírral is kibélelhetjük a formát)
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 50-55 percig, tűpróbáig.
A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen.Amikor a tészta teljesen kihűlt, vágjuk fel három egyforma lappá.
A mogyorós csokoládékrémhez a csokoládét gőzfürdő fölött olvasszuk fel, majd hagyjuk szoba-hőmérsékletűre visszahűlni.
A puha vajat keverjük össze a mogyorókrémmel, majd adjuk hozzá a lehűlt, de még folyós csokoládét és szintén keverjük alaposan össze. Ezután osszuk el három részre.
Az ostyalapot tördeljük össze apróra.
Az alsó tésztalapot tegyük rá egy tálcára, majd kanalazzuk rá a krém 1/3-át. Ezután ízlés szerint szórjuk meg az apróra tördelt ostyalappal.
Ezután helyezzük rá a második tésztalapot, és szintén kenjük rá a maradék krém 1/3-át, és szintén szórjuk meg az apróra tördelt ostyalappal.
Végül helyezzük rá a harmadik tésztalapot, majd a maradék krémmel kenjük meg a torta oldalát és a tetejét.
Ezután az oldalát szórjuk körbe apróra vágott mogyoróval.
A bonbonhoz a mogyoróvajat keverjük össze a porcukorral, és az apróra tördelt ostyalappal, majd tegyük be a fagyasztóba egy fél órára, hogy kissé megdermedjen és könnyen tudjuk megformázni.
Ezután formázzunk diónyi golyókat, majd tegyük vissza a fagyasztó, hogy megdermedjen.
A csokoládét gőzfürdő fölött olvasszuk fel, majd vegyük ki a fagyasztóból a golyókat, és vonjuk be a csokoládéval. Ezután tegyük sütőpapírra, majd hagyjuk hogy a csokoládé megdermedjen.
Az elkészült golyókat ezután ízlés szerint helyezzük a torta tetejére.
Az elkészült tortát érdemes 1-2 órára a hűtőbe tenni, hogy a krém kissé megdermedjen, és könnyen tudjuk majd szeletelni.
Megjegyzés
Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből a tortát, majd ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.