Előkészítés: A zöldségeket megmossuk, leszárítjuk. A padlizsánt 3-4 mm vastag karikákra vágjuk, megsózzuk, és 20 percre a hűtőbe tesszük. Karikákra vágjuk a sajtot és a paradicsomot is.
Elkészítés: A padlizsánt, amikor letelt az idő, kivesszük a hűtőből, és forró teflonserpenyőben, szárazon, mindkét oldalát megsütjük. Hőálló tálba teszünk 8 karika padlizsánt, rá paradicsomot, sót, őrölt borsot, pici bazsalikomot, sajtot, és ismét padlizsánt. Addig építjük, amíg a sajt elfogy. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A maradék paradicsomot, padlizsánt és az újhagymát apróra összevágjuk, szintén sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk a maradék bazsalikommal. A keveréket a rakottasra szórjuk, meglocsoljuk az olajjal, és 10-15 percig sütjük a sütőben. Amikor a sajt szépen ráolvadt, kivesszük, és azonnal tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 386 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.