Elkészítés:
1. Kimért 4 liter borba beletesszük a bodzavirágot és a meghántolt spárgát vékony szeletekre vágva, majd a kissé összetört szegfűszeget. Hat napig áztatjuk üvegedényben, majd leszűrjük.
2. Két kg cukrot zománcedényben karamellizálunk, és felöntjük egy liter borral, majd a felolvadás után beletesszük a további négy kg cukrot, és felforraljuk szirupnak.
3. Egy liter borban felforraljuk a petrezselyem levelét, amit lazán felaprítottunk, és 15 percig forraljuk, majd belecsavarjuk a langyos főzetbe a 3 db citromot, és leszűrjük.
4. A leszűrt 4 liter esszenciába beleöntjük lassú kavarással a karamellizált cukorszirupot, majd a maradék egy liter petrezselyem-főzetet is belekeverjük, és egy napig a konyha kövén letakarva hagyjuk letisztulni.
5. Egy- vagy kétliteres falkonokba színültig öntve rácsavarjuk szorosan a kupakot. 3 dl ásványvízben fél vagy egy dl likőrt elkeverve fogyasztjuk.
Gyógyhatásai: szív- és érrendszei tisztulás, test méregtelenítése, szívritmus zavarokra is jó hatással van ill. a vérnyomás ingadozása is javul. Öröm, egésségmegőrző és kellemes élvezettel lepjük meg e likőrrel magunkat és szeretteinket.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.