Elkészítés: A meghámozott almákat félbevágjuk, magházukat kivesszük, és a domború felületüket bevagdossuk.
A puha vajat a cukorral és a vaníliás cukorral krémesre keverjük, egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, majd beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, és belecsorgatjuk a tejet, majd jól összedolgozzuk.
A masszát vajjal kikent tortaformába öntjük, s belerakjuk a bevagdalt almadarokat. Előmelegített sütőben 175 fokon kb. 30-35 percig sütjük.
A lekvárt felmelegítjük, a tészta tetejére kenjük, és még 15 percig ugyanazon a főfokon sütjük. Porcukorral meghintve kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.