Előkészítés: A csirkemellet megmossuk, vékony csíkokra vágjuk, szójamártással meglocsoljuk. Egy narancsot alaposan megmosunk, sárga héját lereszeljük, levét kifacsarjuk. A többi narancsot kifilézzük, azaz vastagon meghámozzuk, a hártyák közül kivágjuk a gyümölcshúst. A póréhagymát megtisztítjuk, megmossuk, és a chilipaprikával együtt felkarikázzuk. A pritaminpaprikát megmossuk, húsát kockára vágjuk.
Elkészítés: Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk. Beledobjuk a húst, és nagy lángon, rázogatva megpirítjuk. Ráöntjük a narancslevet, hozzáadjuk a hagymát, a chilit, a gyömbért, a paprikát. Sóval, borssal, reszelt narancshéjjal ízesítjük, és 1-2 perc alatt átforrósítjuk. A tűzről levéve belekeverjük a narancsgerezdeket, és forrón máris tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 adag: 388 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.