Elkészítés: A liszteket a sütőporral összevegyítjük. A tojásokat a cukorral és csipet sóval 8-10 perc alatt habosra keverjük gépi habverővel. Ezután hozzákeverjük az olajat, a narancs- és citromlevet is. A masszába keverjük a sütőporral elkevert lisztet és a tortadarát is.
Egy 20 ×30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, a tésztát beleöntjük, és 180 fokra melegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. A sütés vége felé letakarjuk a tetejét, hogy meg ne égjen!
Tűpróba!
Közben a mázhoz valókat a lekvár kivételével kikeverjük úgy, hogy teljesen elolvadjon a cukor benne, ez kb. 6-7 perc gépi habverővel.
A megsült tésztát porcukorral hintett tálcára borítjuk. A sütőpapírt lehúzzuk róla, így az alsó fele kerül felülre, ez teljesen sima felületű. A forró tésztára öntjük a mázat, két evőkanálnyit hagyunk belőle, majd elsimítjuk a sütemény tetején a fehér mázat. A 2 evőkanál félretett fehér mázhoz keverjük a lekvárt, és a fehér mázra csurgatjuk ide-oda, majd egy kés segítségével belefésüljük a fehér mázba.
Mire a sütemény kihűl, a máz is megköt. Máris szeletelhetjük! Jó étvágyat hozzá!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.