Elkészítés: A malackarajt a bőrös oldaláról keresztben és hosszában beirdaljuk, majd sóval, borssal bedörzsöljük. Ezután sütőtepsire helyezzük, és 180 Celsius-fokon 15 percig sütjük.
Az elősütést követően a hús bőrös felébe beleszúrjuk a szegfűszegeket, lelocsoljuk a rostos narancslével és 1 dl vízzel, majd 180 Celsius-fokon, letakarva még 35 percig sütjük.
Közben meghámozzuk a narancsokat. A narancsok héját a fehér rész nélkül vékony metéltre vágjuk, a cukorral és 1 dl vízzel szirupot főzünk belőle. Hozzácsavarjuk a fél narancs levét, és újból kiforraljuk.
Amikor a hús megsült, a narancsos szirupot ráöntjük, s így hagyjuk pihenni legalább 10 percig.
A húst felszeletelve burgonyapürével tálaljuk, mártásként csípős szószt adunk mellé.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.