Elkészítés: A kekszet morzsoljuk össze, majd keverjük hozzá a mézeskalács fűszerkeveréket. A margarint melegítsük forráspontig, majd öntsük hozzá a kekszhez. Ezután keverjük alaposan össze.
A tortaforma alját kb. 1,5 cm-es magasságig béleljünk ki sütőpapírral, majd öntsük bele a kekszes masszát. Ezután tenyérrel egyenletesen lapogassuk el, majd tegyük be a hűtőbe legalább 1 órára.
A túrót tegyük egy tálba, adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, reszeljük bele 1 narancs héját, majd nyomjuk bele 2 narancs levét. Ezután robotgéppel keverjük alaposan össze.
A vizet forraljuk fel, majd vegyük le a tűzről, és állandó keverés mellett adjuk hozzá a zselatint. Ezután addig keverjük, míg a porzselatin egészen feloldódik, majd hűtsük ki.
A habtejszínt verjük fel kemény habbá.
A túrós keverékhez adjuk hozzá a kihűlt zselatint, majd keverjük alaposan össze. Ezután apránként keverjük hozzá a keményre felvert tejszínhabot is.
Amikor a kekszes alap már teljesen megdermedt, vegyük ki a hűtőből, majd óvatosan húzzuk le róla a sütőpapírt. Ezután a papírral együtt tegyük vissza a tortaformába, majd kanalazzuk rá a túrós tölteléket, egyenletesen simítsuk el a tetejét. Ezután tegyük be hűtőbe legalább 2-3 órára, hogy a töltelék teljesen megdermedjen.
A megmaradt narancsokat vékonyan hámozzuk meg, majd a narancshéjat vágjuk fel zsülienre. A narancsokat pedig filézzük ki, hogy a fehér részéből ne maradjon a gerezdeken.
A barna cukrot olvasszuk fel, majd adjuk hozzá a kifilézett narancsgerezdeket. Ezután rázogatva 1-2 percig karamellizáljuk, majd óvatosan szedjük ki a karamellből, és hűtsük ki.
A visszamaradt karamellbe tegyük bele a zsülienre vágott narancshéjat, majd 2-3 percig karamellizáljuk. Ezután hűtsük langyosra, hogy a karamell már ne legyen meleg, de még folyjon.
Tálalás előtt a tortát vegyük ki a hűtőből, majd helyezzük egy tortatálra. Ezután ízlés szerint rakjuk ki a tetejét a karamellizált narancsgerezdekkel, és kanalazzuk rá a narancshéjas karamellt.
Tálaláskor éles késsel ízlés szerint szeleteljük fel, majd helyezzük tányérra a tortaszeletet, és kanalazzuk mellé a maradék narancsot és a narancshéjas karamellt.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.