Elkészítés: A cukrot keverjük össze a tejjel, és morzsoljuk bele az élesztőt. A lisztet szitáljuk egy tálba, adjuk hozzá a sót, a tojást, a zsiradékot, a narancs lereszelt héját, a vanília kikapart magjait, és morzsoljuk el az egészet. Öntsük hozzá a felfuttatott élesztőt, és dagasszunk belőle lágy, de selymes tésztát (sokáig ragad, de ha kitartóak vagyunk, gyönyörűen el fog válni az edénytől), majd rakjuk egy tálba, fedjük le fóliával, és tegyük 1 éjszakára a hűtőbe.
Másnap reggel gyúrjuk át a tésztát, osszuk 5 részre. Minden tésztadarabkából csippentsünk le egy kisebb golyót, majd helyezzük a nagyobb tészták tetejére, hogy jellegzetes briós formát kapjunk. Takarjuk le, és meleg helyen hagyjuk a duplájára kelni.
Ha megkeltek, kenjük le egy kis cukorral elkevert tojással, majd toljuk 16-20 percre a 180 °C-ra előmelegített sütőbe.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.