Elkészítés: A sütőt előmelegtíjük 200 fokra. Felteszünk forrni 1 liter vizet kevés sóval. Közben alufóliával kibélelünk egy tepsit, és olajjal vékonyan megkenjük. A forrásban levő vízhez folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a kukoricadarát, és addig főzzük, amíg a tejbegríznél picit sűrűbb állaga lesz. Szükség esetén tehetünk még hozzá egy kanál darát. A masszát egyenletesen elosztva a tepsibe öntjük és félretesszük.
Amíg hűl, elkészítjük a parajt. Ha friss levelekből dolgozunk, akkor azokat megmossuk, levágjuk a szárukat, majd leforrázzuk és leszűrjük. Ha mélyhűtött parajkrémet használunk, akkor kiengedjük és alaposan (!) lecsöpögtetjük. Kis edénybe téve óvatosan sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a szétnyomott fokhagymát és a tej(szín)t. Alaposan elkeverjük.
Ha a polenta már majdnem teljesen kihűlt, befedjük a parajjal, és a kockákra vágott fetával megszórjuk. Az alufóliánál fogva óvatosan felgöngyöljük, és a sütőbe tesszük. Nagyjából 15-20 perc kell neki, a lényeg, hogy egy kicsit megkapja a tetejét.
Amíg a polenta sül, a pulykát megmossuk, vastagabb szeletekre vágjuk. Sóval, borssal ízesítjük, és megforgatjuk a lisztben. Forró olajon kisütjük, vigyázva arra, hogy ne száradjon ki.
Eddigre a polenta is kész, kivesszük a sütőből, és 5-10 perc pihentetés után szeleteljük, a hússal tálaljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.