Elkészítés: A csirkét megmossuk, a pihéktől, tolltól megtisztítjuk, és feldaraboljuk. Az apróléknak valót eltesszük levesnek. A csirkemellet kettévágjuk, a combok és mellek bőrét fellazítjuk a húsról, és az összevágott csombort a bőr alá nyomkodjuk. A csirkedarabokat előhevített olajon megpirítjuk, majd felengedjük a fehérborral, és fedő alatt omlós puhára sütjük.
Amíg a hús puhul, a salátát alaposan megmossuk, darabokra tépkedjük. A megmosott paradicsomot cikkekre vágjuk. A citrom levét tálba csurgatjuk, és összekeverjük a salátával, a paradicsomcikkekkel. Az olívaolajat kevés mustárral összekeverjük, beleszórjuk a finomra aprított petrezselymet, és a salátát ezzel az öntettel átkeverjük. Mikor a húsok megsültek, a salátát ízlésesen elhelyezzük a tányérokon, majd mellérakjuk a pirosra sült melleket és combokat.
Ha a saláta mellé szívesen fogyasztanánk köretet, tegyünk a csirkés lábasba vékony szeletekre vágott burgonyát, és süssük meg a hússal együtt.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.