Elkészítés: A krémhez egy lábasban alacsony lángon vagy vízgőz felett összekeverjük a tojások sárgáját a cukorral. Mikor már kezd fehéredni és sűrűsödni, hozzákeverjük a vaníliarúd kikapart belsejével elkevert tejszínt. Addig főzzük, amíg sűrű krémet kapunk. A tűzről levéve időnként megkevergetve kihűtjük. Akkor keverjük hozzá a szobahőmérsékletű mascarponét, amikor már csak kézmeleg, de már nem forró. A krém tetejére fóliát teszünk (így nem bőrösödik meg a krém), és így hűtjük hűtőben, amíg a tészta elkészül.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Egy piteformát kivajazunk vagy sütőpapírral bélelünk.
Egy tálban a tojások fehérjét elektromos habverővel kemény habbá verjük, hozzáadjuk a porcukrot, tovább verjük. Egy másik tálban összekeverjük a darált mandulát és a sütőport. Majd a felvert tojásfehérje 1/3-át először belekeverjük a mandulás keverékbe, így fellazítjuk azt, végül óvatosan beleforgatjuk a többi habot. Az így kapott könnyű tésztát a kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük.
Kb. 30 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve a tésztát kihűtjük, és csak utána kanalazzuk a tetejére a krémet.
Egy száraz serpenyőben szeletelt mandulát pirítunk, ezzel szórjuk meg a torta tetejét tálaláskor.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.