Az okrákat megmossuk, és kissé megdörzsöljük, majd szárazra töröljük. Egy tálban előkészítjük a tojást, amit megsózunk és felverünk, egy másikba pedig a zsemlemorzsát teszünk, majd a morzsa-tojás-morzsa sorrendben a tálkákba mártva bepanírozzuk a zöldséget.
Az olajat felforrósítjuk, és ropogósra sütjük a zöldséget.
Előkészítjük a karajt: a hússzeleteket kiklopfoljuk, a szélüket bevagdossuk, megsózzuk, és pár percig állni hagyjuk.
Bepanírozzuk a hússzeleteket is, majd ezeket is kisütjük a forró olajban.
A rizskörethez a vaj és olaj keverékén megpároljuk az apróra vágott hagymát, a szeletelt okrát és a csillipaprikát, megszórjuk a kurkumával, majd 1-2 percig sütjük, ráöntjük a megmosott, lecsurgatott rizst, átforgatjuk-átmelegítjük, majd felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel, megsózzuk, és készre pároljuk.
A burgonyát félig megfőzzük, majd forró zsiradékon azt is ropogósra sütjük.
Megjegyzés
Nagyon finom a zsenge okra rántva. 1 adaghoz 2 db okrát, 1 szelet rántott karajt, 4-6 ek rizst, 6-7 db félbevágott burgonyát tálalunk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.