Elkészítés:
1.) Az élesztőt kevés langyos vízbe keverjük, hozzáadunk egy marék lisztet, és állni hagyjuk 15 percig.
2.) Hozzáadjuk a többi lisztet, az olajat, a sót és a borsot és jól megdagasztjuk az egészet.
3.) A szardíniát kibontjuk, a halakból kiszedjük a gerincet, és villával darabosra törjük. Az olajbogyót és a kapribogyót feldaraboljuk.
4.) A tésztát lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtjuk, megszórjuk a hallal, kapribogyóval és olajbogyóval, és rálocsoljuk a maradék olajat. Feltekerjük a tésztát (mint egy bejglit), majd szépen csigaformára tekerjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
5.) Megkenjük olajjal a tésztát és belenyomkodjuk az olajbogyókat, és előmelegített sütőbe tesszük. 190 fokon kb. 35-40 percig sütjük. Ha szeretnénk, hogy kicsit barna legyen a tészta, a sütési idő vége előtt 10 perccel kenjük meg felvert tojással és úgy süssük barnára.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.