Elkészítés: A paprikákat alaposan átmosom, papírtörlőn teljesen leszárítom. Amíg szárad, a petrezselyem zöldjét ledarálom, az újhagyma zöldjét vékonyra karikázom.
A paprikákat a tűzhely legnagyobb platniján (én gáztűzhelyen, gázelosztót használva) folyamatosan forgatva nagyon lassú tűzön barnulásig sütöm. A tűzről levéve hideg víz alá tartom, héját lehúzom, félreteszem hűlni.
Amíg paprikáim hűsölnek, elkészítem a salátaöntetet. Vízből, csipet sóval, ízlés szerint cukorral és ecettel hagyományos salátalevet keverek. Ha kész, beleadom az olívaolajat, a ledarált petrezselyemzöldet, valamint a felkarikázott újhagymaszárat.
Amikor a paprikák kellően kihűltek, belehelyezem őket a salátaöntetbe, tálalásig hagyom a hűtőben összeérni.
Grillezett, sült húsok mellé adom kísérőnek, általában más köretet nem használok, inkább friss, ropogós kenyér jár hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.