Elkészítés: A 8 tojásból diós piskótát sütünk (ahány tojás, annyi kanál cukor, liszt; de ahány kanál darált dió van benne, annyival kevesebb liszt kell… én alig teszek bele lisztet – az is teljes kiőrlésű – és kanállal mérem a diót). Amikor megsült a piskóta, még melegen ráreszelünk a tetejére 5 dkg fehér csokit – de ízlés szerint lehet kevesebbet is, vagy többet. Aztán félretesszük. Míg elkészül a krém, addig a csoki elolvad rajta.
A krémhez először 20 dkg durvára tört diót megpirítunk egy kicsi olajjal egy serpenyőben, legjobb dióolaj, de ha épp nincs otthon, olívaolaj is tökéletes. Ha megpirult, kicsit félretesszük. 5 evőkanál cukrot kicsit megpirítunk, felengedjük 3-4 evőkanál vízzel; a cukorhoz keverünk 20 dkg vajat, és jól kiforraljuk, hogy az esetleg korábban összeállt karamell elolvadjon benne. Most hozzáadhatjuk a pirított diót, és ezt is jól összeforraljuk. Végül 5 tojássárgáját jól kikeverünk 5 evőkanál cukorral – szerintem kevesebb is elég –, és belekeverjük a karamellás-diós masszába, ez fogja besűríteni a krémet. Ezt az utolsó keverést legjobb nem a tűz fölött végezni, csak azután rátenni, miután rendesen összekeveredett, nehogy a tojás megsüljön közben. Addig kell főzni, míg elég sűrű lesz – hamar az lesz –, aztán rá kell kenni a fehér csokis tésztára, és ennek a tetejére is reszelni fehér csokit ízlés szerint. Jó étvágyat! :)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.