Elkészítés: A csirkecombokat megtisztítjuk, ha nagyobbak, 2-3 helyen csontig bevágjuk, sózzuk. Így hamarabb megsül és jobban átjárja a pác. Az olajat elkeverjük a fűszerekkel és a mézzel. A combokat egy tálba tesszük, ráöntjük a fűszeres olajat, és 1 órára a hűtőbe rakjuk. A pácolást előző nap is elvégezhetjük, úgy még finomabb lesz a comb.
A combokat tepsibe vagy jénaiba tesszük a páclével együtt. Kevés vizet öntünk alá, és fóliával lefedve egy órát közepes lángon sütjük. Levesszük a fóliát, és még 20-25 percig sütjük, amíg szép piros nem lesz.
Közben elkészítjük a ragut. A szalonnát, a paprikákat és a póréhagymát csíkokra vágjuk. A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a póréhagymát. Hozzáadjuk a paprikacsíkokat, sózzuk, borsozzuk és 10-15 perc alatt készre pároljuk.
A combokat a raguval és tetszőleges körettel /párolt rizs, sült burgonya stb./ tálaljuk. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.