Elkészítés: A csirkecombokat megtisztítjuk, ha nagyobbak, 2-3 helyen csontig bevágjuk, sózzuk. Így hamarabb megsül és jobban átjárja a pác. Az olajat elkeverjük a fűszerekkel és a mézzel. A combokat egy tálba tesszük, ráöntjük a fűszeres olajat, és 1 órára a hűtőbe rakjuk. A pácolást előző nap is elvégezhetjük, úgy még finomabb lesz a comb.
A combokat tepsibe vagy jénaiba tesszük a páclével együtt. Kevés vizet öntünk alá, és fóliával lefedve egy órát közepes lángon sütjük. Levesszük a fóliát, és még 20-25 percig sütjük, amíg szép piros nem lesz.
Közben elkészítjük a ragut. A szalonnát, a paprikákat és a póréhagymát csíkokra vágjuk. A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a póréhagymát. Hozzáadjuk a paprikacsíkokat, sózzuk, borsozzuk és 10-15 perc alatt készre pároljuk.
A combokat a raguval és tetszőleges körettel /párolt rizs, sült burgonya stb./ tálaljuk. Jó étvágyat kívánok hozzá!
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.