Elkészítés: A tojásokat a cukorral, az olajjal és a sóval homogénre keverjük, vagy habverővel jól átdolgozzuk. Ezután fokozatosan adjuk hozzá a lisztet és a tejet. Csomómentesre keverjük. Ezután adjuk hozzá az ásványvizet, amit szépen óvatosan belekeverünk. Ha túl sűrű, adhatunk a vízből többet is. Elég hígra szoktam beállítani, mert a vékony palacsintát kedveljük. Lehetőleg pihentessük sütés előtt, de nem fontos.
Forró teflon palacsintasütőben vagy a mama régi vas palacsintasütőjében sütjük ki. Az első előtt olajozzuk át a sütőt, később nem kell hozzá már olaj. Spatulával forgassuk meg, mikor a legszéle már kezd barnulni. Kb. 35-40 palacsinta lesz belőle.
Jó étvágyat!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.