Elkészítés: A szobahőmérsékletű hozzávalókból kelt tésztát készítünk.
Első lépésben felfuttatjuk az élesztőt cukros, meleg tejben. Amíg elkészül, egy nagy keverőtálba tesszük a lisztet egy csipet sóval, a felaprított aszalt gyümölcsöket, a tojássárgákat, a reszelt citromhéjat és az olvasztott vajat. Ehhez öntjük továbbá a felfuttatott élesztőt is, és kézzel laza tésztát dagasztunk. Ha összeállt, letakarjuk, és meleg helyen a duplájára kelesztjük.
Kivajazzuk vagy sütőpapírral kibéleljük a cserépedényt, és beletesszük a megkelt, kissé átdolgozott tésztát. Ehhez a mennyiségű tésztához egy kb. 1,4 l űrtartalmú cserépedényt (kb. 16 cm átmérőjű, 15 cm magas) használunk. Ismét kelesztjük meleg helyen.
A sütőt előmelegítjük 170 fokosra.
Ezután éles késsel a tészta tetejét kereszt formában bevágjuk, és a mélyedésekbe kevés vajat teszünk, majd egy kevés tejjel elkevert tojással megkenjük a tetejét, és megszórjuk mandulaforgáccsal (ez akár el is hagyható).
Betoljuk a meleg sütőbe, és kb. 40-45 perc alatt készre sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.