Elkészítés: A lazacszeletek mindkét oldalát megsózzuk, megszórjuk színes borssal és meglocsoljuk citromlével, majd kicsit állni hagyjuk.
Közben elő lehet készíteni a zöldségeket.
A zöldségeket jól megmossuk és megpucoljuk, majd tetszés szerinti méretben zsülienre vágjuk.
Egy serpenyőbe pici olívaolajat öntünk, majd elkezdjük párolni a hagymát. 1-2 perc után hozzáadjuk a paszternákot, majd a sárgarépát, és jól összekeverjük. Közben ízlés szerint fűszerezzük, végül pedig beletesszük a cukkinit is. Szintén jól összekeverjük, majd hozzáöntjük a bort. Lefedve kb. 5-6 perc alatt előpároljuk.
Nagyobb darab sütőpapírt vágunk, ráhelyezzük az előpárolt zöldségeket, majd a tetejére tesszük az egyik halszeletet. Egy pici olívaolajjal megspricceljük, majd a papír két végét felhajtjuk és jól összecsavarjuk, hogy sütés közben ne nyíljon szét. A másik lazacszelettel is így járunk el.
Előmelegített sütőbe tesszük, és közepes lángon kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.
Tálalhatjuk a sütőpapírban, de óvatosan ráhelyezhetjük egy tányérra is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.