Elkészítés: 3 dl vízben oldjuk fel az élesztőt és a mézet. A lisztet keverjük össze a sóval, szitáljuk át, hogy felvegye a szoba hőmérsékletét. (Még előnyösebb kissé felmelegíteni.) Képezzünk halmot belőle, majd öntsük a közepébe az élesztős folyadékot. Lassan, belülről kifelé haladva keverjük bele a lisztet, míg folyamatosan adagoljuk hozzá a maradék vizet. Ha ez kész, dagasszuk addig, míg az egész összeáll egy nem túl kemény, nem túl lágy kenyértésztává. Metsszük be a tetejét, takarjuk le, és tegyük meleg helyre. Kelesszük kétszeresére (kb. 40 perc). Gyúrjuk újra át, majd újra kelesszük kétszeresére.
Miután megkelt, vágjuk 4 felé (a másik 3 adagot később használjuk fel.) Vegyük az egyiket, nyújtsuk ki fél centi vastagra folyamatosan forgatva a tengelye körül. Takarjuk le, és 10 percig meleg helyen hagyjuk kelni.
Közben elkészítjük a feltétet:
3 paradicsomot vágjunk cikkekre, kaparjuk ki a magját, hogy a leve ne tegye folyóssá a feltétet. Adjuk hozzá az oregánót izlés szerint (1 kávéskanálnyi elég lesz), a borsot és a zúzott fokhagymát, valamint egy mokkáskanálnyi vörösborecetet. A sót hagyjuk a legvégére, hogy ne engedjen levet a paradicsom.
Egyenletesen oszlassuk el a masszát a pizzatészta tetején, végül rakjuk rá a bacon-csíkokat is. (Aki szigorúan tartja a szénhidrát napot, az ezt most kihagyhatja.)
Süssük 240 fokos előmelegített sütőben kb. 15 percig, amíg a tészta széle megpirul. (Gázsütőben a legmagasabb fokozat.) Fogyasszuk azon nyomban!
A másik 3 adag tésztát nyújtsuk ki, majd a kelesztés után süssük kb. 5-7 percig 240 fokon, és fagyasszuk le egy következő alkalomra. Akkor sem kell felengedni, csak 10 perccel kell tovább sütni a feltéttel a tetején.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.