Elkészítés: A burgonyát megpucolom, mikróban 10 perc alatt majdnem puhára főzöm. Eközben a tojást felrakom főni. A lila- és vöröshagymát megpucolom, a lilát karikákra vágom lesózom, lezárom és félrerakom, a vöröset negyedelem.
Közepes tepsit készítek elő, beleteszem a negyedelt vöröshagymát, mellé a majdnem kész burgonyát, és sütőbe tolom. Ha látom, hogy pirul, egyszer átfordítom.
A szalonnát felkockázom, a kolbászt karikázom, és kínálótálra teszem. Eközben a tojás már biztosan készre főtt, megpucolom és felkarikázom, kínálóra teszem.
A túrót a tejföllel, a sóval és a pirospaprikával, kevés borrssal kikeverem. A zsírt megolvasztom és kicsit megsózom. Beleteszek 2 ek pirospaprikát és összeforralom. (Nagyon kevés ideig, vigyázva, mert a paprika odaéghet és megkeseredik.)
Ha a krumpli és a vöröshagyma aranybarna színt kapott, kiveszem, (4) tányérokra rakosgatom, kicsit összenyomom, és lelocsolom a paprikás zsírral. Hozzá kínálom a lesózott lilahagymát, az erőspaprikát, a kevert túrót, a tojást, a szalonnát, a kolbászt és a kenyeret.
Jó étvágyat! :)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.