A legfinomabb gesztenyekrémleves recept
A legfinomabb gesztenyekrémleves
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Klasszikus töltött káposzta recept
Klasszikus töltött káposzta
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Fanta szelet egyszerűen recept
Fanta szelet egyszerűen
Lila hagymás, majonézes krumplisaláta recept
Lila hagymás, majonézes krumplisaláta
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Pihe-puha mézeskalács recept
Pihe-puha mézeskalács
Mákos guba  recept
Mákos guba
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Elronthatatlan sajtos pogácsa recept
Elronthatatlan sajtos pogácsa
Lencsegulyás recept
Lencsegulyás
Méteres sütemény, ahogy nagyi csinálta recept
Méteres sütemény, ahogy nagyi csinálta
Franciasaláta (alaprecept) recept
Franciasaláta (alaprecept)
Parasztlakoma recept
recept
Bonyolult

Parasztlakoma

60 perc
0 adag
Átlagos
5
2010. 03. 22.

Elkészítés

Elkészítés: A burgonyát megpucolom, mikróban 10 perc alatt majdnem puhára főzöm. Eközben a tojást felrakom főni. A lila- és vöröshagymát megpucolom, a lilát karikákra vágom lesózom, lezárom és félrerakom, a vöröset negyedelem.

Közepes tepsit készítek elő, beleteszem a negyedelt vöröshagymát, mellé a majdnem kész burgonyát, és sütőbe tolom. Ha látom, hogy pirul, egyszer átfordítom.

A szalonnát felkockázom, a kolbászt karikázom, és kínálótálra teszem. Eközben a tojás már biztosan készre főtt, megpucolom és felkarikázom, kínálóra teszem.

A túrót a tejföllel, a sóval és a pirospaprikával, kevés borrssal kikeverem. A zsírt megolvasztom és kicsit megsózom. Beleteszek 2 ek pirospaprikát és összeforralom. (Nagyon kevés ideig, vigyázva, mert a paprika odaéghet és megkeseredik.)

Ha a krumpli és a vöröshagyma aranybarna színt kapott, kiveszem, (4) tányérokra rakosgatom, kicsit összenyomom, és lelocsolom a paprikás zsírral. Hozzá kínálom a lesózott lilahagymát, az erőspaprikát, a kevert túrót, a tojást, a szalonnát, a kolbászt és a kenyeret.

Jó étvágyat! :)

Megjegyzés
A receptet Kittinagy küldte. Köszönjük!

Recept értékelése

5 / 5

1 értékelés

Ajánljuk még

Panettone
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézeskalács-házikó
Recept
Mester

Mézeskalács-házikó

190 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Vietnámi tojásos tekercs
Recept
Egyszerű

Vietnámi tojásos tekercs

15 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

Habkarika
Recept
Egyszerű

Habkarika

115 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Friss receptek

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézeskalács-házikó recept
Recept
Mester

Mézeskalács-házikó

190 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Vietnámi tojásos tekercs recept
Recept
Egyszerű

Vietnámi tojásos tekercs

15 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

Habkarika recept
Recept
Egyszerű

Habkarika

115 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Lurpak vajas, sajtkrémes képviselőfánk recept
Recept
Mester

Lurpak vajas, sajtkrémes képviselőfánk

130 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Hópuszedli recept
Recept
Egyszerű

Hópuszedli

30 perc
|
26 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.