Elkészítés: 1 dl langyos tejben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk. A liszt közepébe mélyedést csinálunk, ebbe öntjük az élesztőt, kevés liszttel laza kovászt készítünk. Kb. 20 percig kelesztjük meleg helyen, ezután hozzáöntjük a többi langyos tejet, a szobahőmérsékletű zsírt, sót, és nagyon jól kidolgozzuk a tálban.
Letakarva, meleg helyen min. 30 percig kelesztjük. Újra átdolgozzuk a tésztát, majd 4 egyenlő cipóra osztjuk, megint kelesztjük kb. 10-15 percig. A cipókat egyenként kb. 1/2 cm vastagra kinyújtjuk, 8-8 körcikket vágunk mindegyikből, és a 3szögek talpánál fogva kifliformára tekergetjük. Zsírozott, kisméretű, perem nélküli /azért, hogy minél gyorsabban süljenek, különben kiszáradnak/ tepsire tesszük, és újból kelesztjük. Felvert egész tojással megkenjük, sóval megszórjuk /szezámmagot, köményt, lenmagot, esetleg sajtot is tehetünk rá/. Jó forró sütőben pirosra sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.