Elkészítés:
1.) A petrezselymet és az uborkát megmossuk (utóbbit meghámozzuk és felkockázzuk), és kb. 1 dl vízzel a turmixgépben pépesre mixeljük.
2.) A margarint egy fazékban megolvasztjuk, és rányomunk 2 gerezd fokhagymát, majd kicsit megpirítjuk. Vigyázzunk, hogy ne égjen oda, mert akkor keserű lesz!
3.) A fokhagymára ráöntjük a zöld pépet, és felhígítjuk 1-1,5 liter vízzel. Beledobunk 2 erőleves kockát, és ételízesítővel, sóval, borssal ízesítjük. 4-5 perc alatt puhára főzzük az egészet, és belenyomjuk a maradék 2 fokhagymagerezdet.
4.) Elkészítjük a habarást: Egy bögrébe 2-3 evőkanál lisztet teszünk, hozzáöntünk egy kis tejet, és habverővel simára keverjük, majd hozzáadunk a tejszínt. (én 2 dl-t tettem bele). Hozzákeverünk egy keveset a forró levesből, majd a habarékot szűrőn át a leveshez adjuk.
5.) Míg a leves épp csak rottyan egyet, belekeverünk 2 kockasajtot (vagy belereszelünk egy darab trappistát), és mire a sajt felolvad, kész is vagyunk. (Ha tálalásig túlságosan besűrűsödik, egy kis vízzel felhígítjuk és habverővel simára keverjük.)
Kockára vágott pirítóssal és felaprított snidlinggel tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.