Elkészítés: Az őzcombot vagy -gerincet kicsontozzuk, kb. fél cm-es szeletekre vágjuk, enyhén sózzuk, majd magyaros fűszerkeverékkel mindkét oldalát jól bedörzsöljük. A hús egyik felét megkenjük mustárral, és lefedhető tálba rakjuk. Minden sor húst meglocsolunk olajjal, és 24 órára hűtőbe tesszük (lehet 1-2 napra is).
Sütés előtt enyhén lisztbe forgatjuk, és forró olajban megsütjük (nem szabad kiszárítani).
A gombamártáshoz az apróra vágott gombát pár kanál borral felengedjük, belenyomjuk a fokhagymát. A húsleveskockát 2 dl vízben feloldjuk, hozzáöntjük, majd kb. 10 percig főzzük. A kukoricalisztet a mustárral és 1 kanál vízzel simára keverjük, felöntjük a tejszínnel, és összeforraljuk vele a mártást. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk petrezselyemmel.
A húst a mártással, hercegnőburgonyával és áfonyalekvárral tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.