Elkészítés: A két csirkemellet félbevágjuk, és az így kapott 4 filét vékony pengéjű éles késsel, minél több helyen megszúrjuk - a felső oldalán kissé átlósan, egymástól 1 cm-re, kb. a hús feléig. Minden résbe beledugunk 1 szem zöld pisztáciát. Ezután a csirkemellet besózzuk, és letakarva hűtőbe tesszük. Az őszibarackot 4 cikkbe vágjuk, majd a magjukat eltávolítjuk. A friss gyömbért meghámozzuk, és nagyon vékony csíkokra vágjuk a húsát.
Közben érdemes elkészíteni a párolt rizst, mert innentől kezdve már csak 10-15 perc kell az étel elkészültéig.
A sütőt 160-180 fokra előmelegítjük. Egy serpenyőben kevés margarint melegítünk, és a mellek mindkét oldalát elősütjük, majd a forró sütőben 10-12 perc alatt aranysárgára sütjük.
Míg a csirke a sütőben sül, egy másik serpenyőben 2 dkg margarint felmelegítünk annyira, hogy ne barnuljon meg. Ekkor beletesszük az őszibarackot 1 evőkanál kristálycukorral, és barnára karamellizáljuk a barackokat. Hozzáadjuk a gyömbért és a maradék 2 dkg margarint is.
Tálalás: a csirkemellfiléket 3-4 darabba vágjuk. A párolt rizst a tányérra szedjük, melléteszünk fejenként 6 darabot az őszibarackból és egy fél csirkemellet.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.