Elkészítés: Kivajazunk és lisztezünk egy 12 darabos muffinformát.
A hideg vajat összemorzsoljuk a liszt, sütőpor és porcukor keverékével. Beleütjük a tojast, összedolgozzuk. Ha a tészta nem áll össze kellőképpen, adhatunk hozzá egy kevés tejfölt. Hűtőbe tesszük.
A pudinghoz felforraljuk a tejet a vaníliával. Egy bögrében összekeverjük a keményítőt a kristálycukorral, majd öntünk hozzá kevés tejet, és csomómentesre keverjük. Ezt a masszát állandó kevergetés mellett a forró tejhez adjuk, és gyenge tűzön sűrűre főzzük. Ez kb. 30 másodperc.
A sáragabarack konzervet lecsepegtetjük.
Kivesszük a tésztát a hűtőből, és nekilátunk az összeállításnak. A tésztából közepes méretű gombócokat tépkedünk, és a kezünkkel kilapogatjuk, majd belenyomkodjuk a muffinformába, egészen a peremig érjen. Ne hagyjuk túl vastagra, mert akkor sülés közben kinyomja majd a pudingot.
Ezután mindegyik aljára fektessünk fél sárgabarackot, és kanalazzunk rá 1-2 evőkanál pudingot. A tetejét kis barackdarabbal díszíthetjük.
170 fokos sütöben kb. 20-25 percig sütjük, vagy addig, amíg a tészta szele szépen barnulni kezd. Ne süssük túl barnára, mert a tészta keményre szárad.
Ha kész, hagyjuk kihűlni a formában, majd óvatosan, egy villa segítségével forgassuk ki őket.
Jó étvágyat!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.