Elkészítés: Először is különválasztjuk a tojások sárgáját és fehérjétől. A porcukorral habosra verjük a sárgáját, majd hozzáadjuk a vizet, az olajat, a sütőport, a lisztet, és az egészet csomómentesre keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan összekeverjük az előzőleg elkészült masszánkkal.
A kész tésztát elfelezzük, és az egyikbe tetszés szerinti mennyiségű kakaóport öntünk, majd összekeverjük. A tésztákat őzgerincformába helyezzük, külön-külön természetesen. Elektromos sütőben 30-40 percig 150-180 fokon sütjük, ha van hőlégkeverés funkció, akkor bekapcsolhatjuk. 20 percig NEM szabad a sütőajtót kinyitni, mert összeesik a süti.
Az elkészült és kicsit meghűlt piskótát a formákból kiszedjük, és keresztbe felszeleteljük kb 1 cm-enként. Ezután felváltva sorba rakjuk a sárga és barna piskótalapokat, közé pedig főzős vagy főzés nélküli pudingot teszünk, lehet több fajtát is variálva.
Ha ezzel megvagyunk, gőz felett megolvasztunk 20 dkg csokoládét vagy tortabevonót, esetleg 5 dkg vajat is tehetünk hozzá, pici cukrot. Ha kellően megolvadt a csokoládé, óvatosan leöntjük vele a tortánkat, elkenni nem érdemes, inkább csak locsolni. Ha megvagyunk vele, legalább fél napra érdemes a hűtőben tartani, de addig mindenképp, amíg a csokoládé a tetején megszilárdul.
A végén ferdén érdemes szeletelni, így 2-3 piskóta is lehet egy szeletben.
Jó étvágyat kívánok!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.