Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Minestrone recept
Minestrone
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Mákos guba  recept
Mákos guba
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Pulykasült Wellington-módon - zöldkörettel recept
recept
Mester

Pulykasült Wellington-módon - zöldkörettel

120 perc
0 adag
Átlagos
5
2006. 03. 31.

Elkészítés

Elkészítés - Wellington pulyka:
1.) Előző este a pulykahúst megmossuk, egy mély tálba tesszük, és leöntjük hideg tejjel. A tejben hagyjuk megpuhulni, időnként megforgatjuk.
2.) Másnap lecsorgatjuk, megmossuk a húst, majd sóval, borssal, szerecsendióval, gyömbérrel és olajjal bedörzsöljük, megvajazott fóliába csomagoljuk, és 200 fokon (kb. 1-1,5 óra alatt) megsütjük. (A sütési idő lejárta előtt 5 perccel levesszük róla fóliát.)
3.) A gombát megmossuk, meghámozzuk, nagyon apróra vágjuk, és a szintén apróra vágott hagymával egy serpenyőben 2 evőkanál vajon puhára pároljuk (a levét elpárologtatjuk). Megsózzuk, borsozzuk, majd megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel és zsályával.
4.) A felengedett leveles tésztát kinyújtjuk, rákenjük a gombás tölteléket, a közepébe tesszük a sültet. Bebugyoláljuk a tésztába a húst, majd kevés tejjel felvert tojással megkenjük a tésztát. Kevés tésztát hagyjunk díszítésnek: kinyújtjuk, majd derelyevágóval szalagokat vágunk ki, azzal díszítjük a tésztát. Tejjel felvert tojással ismét megkenjük a tésztát, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 200 fokon 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük. Felszeletelve, az alábbi zöldkörettel tálaljuk.

Elkészítés - zöldköret:
1.) A sárgarépát megmossuk, megtisztítjuk, felkarikázzuk, megsózzuk. Kuktába tesszük kb. 1,5 dl vízzel + 1 teáskanál olajjal, és a jelzéstől számított 3 percig főzzük. Elzárjuk a gázt, és a répát a saját levében hagyjuk kihűlni.
2.) A mirelit zöldbabot egy fazék forrásban lévő vízbe tesszük. A vizet megsózzuk, és egy késhegynyi szódabikarbónát teszünk hozzá, majd a babot 3-4 perc alatt megfőzzük. A babot leszűrjük, és kevés hideg vízzel leöblítjük.
3.) A gombát megmossuk, megtiszítjuk, félbe vágjuk. (Ha nagyobb a gomba, akkor szeletekbe). Kevés vajon megpároljuk (a hús sütéséből maradt pecsenyeléből is kanalazhatunk hozzá), megsózzuk, borsozzuk.
4.) A megolvasztott vajon csomómentesen elkeverjük a lisztet, hagyjuk, hogy kicsit felhabozzon, majd kevés tejjel felöntjük, hozzáadjuk a tejszínt, és (a majd 1 liter) tejjel szépen felengedjük.
5.) Habverővel simára keverjük, fűszerezzük (só, bors, szerecsendió, ételízesítő), majd az egészet a gombára öntjük. Hozzáadjuk a lecsöpögtetett sárgarépát és a zöldbabot.
6.) Átmelegítjük (de nem felforraljuk) a zöldségeket, és megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel. A felszeletelt hússal együtt, forrón tálaljuk.

Megjegyzés
A receptet Mirza (Morzsálós) küldte. Köszönjük!

Recept értékelése

5 / 5

1 értékelés

Ajánljuk még

Egyedényes lasagne
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Fekete-erdő pohárkrém
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Friss receptek

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

A legfinomabb borleves recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb borleves

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézeskalács-házikó recept
Recept
Mester

Mézeskalács-házikó

190 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Vietnámi tojásos tekercs recept
Recept
Egyszerű

Vietnámi tojásos tekercs

15 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.