Elkészítés - Wellington pulyka:
1.) Előző este a pulykahúst megmossuk, egy mély tálba tesszük, és leöntjük hideg tejjel. A tejben hagyjuk megpuhulni, időnként megforgatjuk.
2.) Másnap lecsorgatjuk, megmossuk a húst, majd sóval, borssal, szerecsendióval, gyömbérrel és olajjal bedörzsöljük, megvajazott fóliába csomagoljuk, és 200 fokon (kb. 1-1,5 óra alatt) megsütjük. (A sütési idő lejárta előtt 5 perccel levesszük róla fóliát.)
3.) A gombát megmossuk, meghámozzuk, nagyon apróra vágjuk, és a szintén apróra vágott hagymával egy serpenyőben 2 evőkanál vajon puhára pároljuk (a levét elpárologtatjuk). Megsózzuk, borsozzuk, majd megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel és zsályával.
4.) A felengedett leveles tésztát kinyújtjuk, rákenjük a gombás tölteléket, a közepébe tesszük a sültet. Bebugyoláljuk a tésztába a húst, majd kevés tejjel felvert tojással megkenjük a tésztát. Kevés tésztát hagyjunk díszítésnek: kinyújtjuk, majd derelyevágóval szalagokat vágunk ki, azzal díszítjük a tésztát. Tejjel felvert tojással ismét megkenjük a tésztát, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 200 fokon 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük. Felszeletelve, az alábbi zöldkörettel tálaljuk.
Elkészítés - zöldköret:
1.) A sárgarépát megmossuk, megtisztítjuk, felkarikázzuk, megsózzuk. Kuktába tesszük kb. 1,5 dl vízzel + 1 teáskanál olajjal, és a jelzéstől számított 3 percig főzzük. Elzárjuk a gázt, és a répát a saját levében hagyjuk kihűlni.
2.) A mirelit zöldbabot egy fazék forrásban lévő vízbe tesszük. A vizet megsózzuk, és egy késhegynyi szódabikarbónát teszünk hozzá, majd a babot 3-4 perc alatt megfőzzük. A babot leszűrjük, és kevés hideg vízzel leöblítjük.
3.) A gombát megmossuk, megtiszítjuk, félbe vágjuk. (Ha nagyobb a gomba, akkor szeletekbe). Kevés vajon megpároljuk (a hús sütéséből maradt pecsenyeléből is kanalazhatunk hozzá), megsózzuk, borsozzuk.
4.) A megolvasztott vajon csomómentesen elkeverjük a lisztet, hagyjuk, hogy kicsit felhabozzon, majd kevés tejjel felöntjük, hozzáadjuk a tejszínt, és (a majd 1 liter) tejjel szépen felengedjük.
5.) Habverővel simára keverjük, fűszerezzük (só, bors, szerecsendió, ételízesítő), majd az egészet a gombára öntjük. Hozzáadjuk a lecsöpögtetett sárgarépát és a zöldbabot.
6.) Átmelegítjük (de nem felforraljuk) a zöldségeket, és megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel. A felszeletelt hússal együtt, forrón tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.