Elkészítés:
1. A reszelt almát az evőkanál margarinnal és a fahéjjal dupla fenekű fazékban kb. 20 percet főzzük, közben 10 perc után beledobjuk a diót. Időnként megkeverjük, hogy le ne égjen. Ha megpuhult, félrehúzzuk.
2. A tejet, a pudingport, a margarint, az ízlés szerinti cukrot felfőzzük. Amikor besűrűsödött, lehúzzuk, majd beletesszük a 2 vaníliás cukrot.
3. Ujjnyira szeleteljük a kalácsot, majd egy nagyobb jénai aljára 1 sort lerakunk, leöntjük kb. 2 merőkanál meleg mártással. Utána a következő sor almás, majd ismételjük a sorokat. Úgy osszuk el, hogy a tetejére kalács és alma kerüljön.
4. A fél liter tejben összemixeljük a hidegen készíthető pudingport, majd a rakott édesség tetejére öntjük. Ha kihűlt, hűtőbe tesszük, 1 napot hagyjuk állni.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.