Elkészítés: A karfiolt szedjük rózsáira, enyhén sós vízben főzzük puhára, majd szűrjük és csepegtessük le alaposan (pici szódabikarbonát is teszek a vízbe, ettől szép fehér marad).
A vöröshagymát pucoljuk meg, vágjuk fel apróra, felhevített olajon pároljuk üvegesre. Amikor már kellően megpárolódott a hagyma, adjuk hozzá a darált húst, keverjük alaposan össze, és süssük fehéredésig. Közben ízlés szerint fűszerezzük, és szórjuk meg a pirospaprikával. Ezután öntsük fel a vízzel, majd főzzük puhára a húst.
A rizst szintén főzzük puhára a tasakon lévő előírás szerint,majd keverjük az elkészült húshoz.
Egy nagyobb tepsit kenjünk ki vékonyan olajjal, a karfiol felét terítsük bele, szórjuk meg egy kevés sóval, egyenletesen kanalazzuk rá a húsos keveréket, majd ízlés szerint locsoljuk meg tejföllel (én nem sajnáltam a tejfölt, alaposan meglocsoltam). A maradék karfiolt egyenletesen osszuk el a tetején, szórjuk meg sóval, és szintén locsoljuk meg tejföllel. Ízlés szerint megszórhatjuk még 1-2 evőkanál zsemlemorzsával, hogy szép színt kapjon sütés közben.
Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 1 óra alatt süssük készre.
A sütőből kivéve tálalás előtt hagyjuk kicsit hűlni, majd ízlés szerint felvágva kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.