Elkészítése: A tojásokat a sóval, a tej felével és a liszttel mély tálban jól elkeverjük, hozzáadjuk a többi folyadékot, habverővel jól kidolgozzuk, hogy ne legyen csomós. Keverés után legalább 1 órát pihentetjük.
A sütéshez a palacsintasütőt jól felforrósítjuk, kenőtollal megolajozzuk, egyszerre kis tejmerő kanálnyit öntünk a sütőbe, megforgatjuk, hogy egyenletesen szétterüljön. A palacsintasütőt enyhén mozgatjuk, hogy a tészta ne ragadjon le, a szélt kenőtollal olajozzuk, majd a tésztát késsel megfordítjuk.
A kisült palacsintákat tejföllel, reszelt sajttal vagy juhtúróval rétegezzük, beolajozott tűzálló tálban egymásra rakjuk. Forró sütőbe tesszük, 10-15 percig pirítjuk.
Friss, aprított zöldfűszerrel meghintve, cikkekre vágva tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.