Elkészítés: A megtisztított zöldbabot, és
legalább 4-5 gerezd fokhagymát sós-
ételízesítős vízben megfőzzük. Ha
megpuhult, leszűrjük, lecsepegtetjük, a
hagymát kiválogatjuk belőle. A főzővizet
ne öntsük ki, ebben főzzük meg a rizst,
és ha kell, a hús alá is önthetünk belőle.
Ezalatt a húst kevés olajon fehéredésig
pirítjuk. Utána mehet rá a só, bors,
paprika, és a kiválogatott, megfőtt
fokhagymagerezdek - ezeket fakanállal
nyomkodjuk szét. Fedő alatt, kis lángon
puhára pároljuk. Ha kész, összekeverjük
a rizzsel. Egy tűzálló tálat kivajazunk
vagy olajozunk, teszünk bele egy réteg
babot, utána a húst, és végül még egy
réteg babot. A tetejét meglocsoljuk a
tojással, és a reszelt sajttal összekevert
tejföllel, majd előmelegített sütőben
aranybarnára sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.