Elkészítés: A tésztához a margarint kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a tojást és a tojássárgáját, és jól összekeverjük. Majd hozzáadjuk a sütőport és az átszitált lisztet, és az egészet összegyúrjuk. Amíg elkészítjük a tölteléket, a tésztát pihentetjük.
A meghámozott, kis darabokra vágott rebarbarát összekeverjük 4 evőkanál cukorral.
A 3 tojássárgáját a 3 evőkanál forró vízzel addig keverjük, míg fehér masszát kapunk. Majd hozzáadjuk a maradék 3 evőkanál cukrot, azután a 4 evőkanál lisztet, amit szintén jól elkeverünk. Majd beleöntjük a 2 pohár tejfölt, és az előzőleg felvert tojásfehérjét. Ebbe a masszába öntjük a cukorral elkevert rebarbarát.
A tésztát kilisztezett deszkán kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy margarinnal kikent 26 cm-es kapcsos tortaformát úgy, hogy a süteménynek széle is legyen (kb. olyan magasságban, mint maga a tortaforma). A tésztára öntjük a rebarbarás masszát, és elsimítjuk.
Előmelegített sütőben (hőlégkeverés esetén) 170-180 fokon 1 órán át sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.